Lakers_Anil Admin
Mesaj Sayısı : 111 Kayıt tarihi : 01/08/08 Nerden : Altınyurt Spor Kulübü
| Konu: James Worthy C.tesi Ağus. 02, 2008 1:11 pm | |
|
Bu 1961 doğumlu 2,05 boyundaki small forward ın adını NBA'ya büyük harflerle yazacağını kim bilebilirdi?NBA'yi takip herkes...North Carolina'dan zaten kötü bir adam çıkması beklenemezdi.Hatta bu sessiz kral gençlik yıllarında Jordan'la beraber oynamış ve şampiyonluk kazanmıştır.Sonra yaş kemale erince etrafı bir bayram havası alır.Draft gecesidir.Ve Wothy'nin adı 83 draftlarında 1. sırayı alır.O artık bir HollyWood çocuğu. Bu arkadaşı NBA heyecanı falan sarmadı.Direk kaldığı yerden devam etti.O sene All-rokie team'e girdi.İlerleyen yıllarda Magic ve Jabbar ile kurduğu dostluk ve senelerce yaptıkları show time turnesi ona 3 şampiyonluk kazandırmıştı.Hatta 88 finallerinde rakipleri için soykırım kabul edilebilecek bir performans ile finallerin MVPsi oldu.7 kere all-star oldu. Takımda eşleşme sorunu yaratan 2,06 lık bir point guard varken üstüne üsttük birde NBAnın en hızlı SF si o takımdaydı.Onun drive etmeye başladığını gören gözlerin sinyalleri beyne yolladığı zaman aslında o hücumu bitirmiş savunmaya dönüyor olurdu.Bu hızı onu Lakers hücumuna cuk diye oturmuştu.MAgic'in o mükemmel paslarını hakkını vererek bitiriyordu.Aynı pasları o da Jabbar'a veriyordu.Bu top kardeşliği NBA'nın greatest game'lerin yarısını parsellemiş durumda. O zamanlar basket oynayan çocuklar "Ben Magic oldum" Ben Bird oldum" derken aralarında en iyi oynayan "Ben Wothy'yim ulan" dermiş.İşte bu popülarite onu NBA'nın en iyi 50 oyuncusu arasına soktu.Ve 42 numaralı forması unutulmazlar arasına kondu.Play-off lar onu çok özletecek....
Alintidir
|
| |
|